-

topp tre bästa låtar ikväll del två:

ett. bootylicius - destiny's child
två. independent women (part one) - destiny's child
tre. jumpin, jumpin - destiny's child

-

idag sa min favoritkund "ha ett bra liv min lilla vän". imorgon flyttar jag härifrån.

-

topp tre bästa låtar ikväll:

ett. emotion - destiny's child
två. dangerously in love - destiny's child
tre. brown eyes - destiny's child

-

tar ett stort fint äpple, kastar det så hårt jag kan i köksgolvet. två gånger. pappa kommer upp från tvättstugan, frågar vad jag gör. ingenting säger jag.

-

förstår fortfarande inte hur du kunde berätta för göteborgsposten men inte för mig.

-

vad heter din allra finaste vän? sandra
hur länge har du känt henne? sedan våren tvåtusensju
vad är hennes främsta egenskaper? citera, smsa, diska, gosa
vad brukar ni göra tillsammans? dricka öl, dansa (mest hon), må illa, åka spårvagn, äta äggmackor, sova skavfötters, äta lyxmiddag (spaghetti, tomatsås, mozzarella, kanske fetaost, kanske avokado, kanske broccoli, kanske champinjoner), ha spelturneringar, läsa jolly (hon läser, jag lyssnar), leka gifta/ligga/döda, gosa, fnissa, prata om livet, röka/passivröka på balkongen
vad har ni gemensamt? blåblommigt, ost, regn, pojkband
vad har ni inte gemensamt? gyllene tider, blanda godisar
bor ni långt ifrån varandra? först bodde vi fem minuter ifrån varandra, sen i olika länder,
sen fem minuter ifrån varandra igen, sen trettio mil ifrån varandra, sen femton mil ifrån varandra,
sen trettio mil ifrån varandra igen, snart i samma lägenhet
gillar du henne? älskar henne

-

topp tre bäst idag:

ett. maggan
två. kantarellomelett
tre. elephant gun - beirut

-

det där var för mycket för mitt lilla femtonårshjärta, borde väl du förstått.

-

sitter vid järntorget. ser den där som är vän med den som jag verkligen inte vill träffa, den som gick i samma klass som den på gymnasiet, den som ville att jag skulle följa med den hem när jag var sexton år, den som alltid åker den där bussen och den som är nyklippt med randig klänning, som köper godis med mig och sätter sig på gräset med mig, som berättar om kalla rum och bilolyckor, som ger mig tuggummi när jag får syraattacksångest. mmm, hon är fantastisk.

-

vad jag än säger, svarar hon: bara du inte börjar knarka. sen berättar hon om mord i värmlandsskogarna tills jag ber henne vara tyst. fin mamma.  

-

roligt:

rebecca tolv år skriver ett inlägg på en skunksida: tja alla westlifefan. jag är själv ett westlifefan. nicky = världens gulligaste, snyggaste, sötaste och han har en skit bra röst. jag gråter varje gång jag hör hans röst.
en sofia fjorton år berättar att det är synd om kian för han blev mobbad som barn, slagen minst tre gånger i veckan. och i mars, då, tvåtusenett, hade han blivit slagen igen.
en sandra okänd ålder svarar: jag tycker också synd om honom varför ska han bli nerslagen han är ju bara en vanlig snygg ung rik kille som gillar att sjunga.

-

vadå vi, vi ska åka till våra föräldrars sommarstuga och båt och alltid ska det vara vi. har ju aldrig förstått det där. förstår fortfarande inte. aldrig haft ett vi. om jag skulle skaffa en respektive och bli ett vi skulle mina föräldrar antagligen erbjuda oss att sova i deras förtält när de skaffar husvagn igen. skulle ta med oss på fotboll och loppis. inte mer än så. ingen sommarstuga, ingen båt. kanske london. kanske berlin. men mest förtält, fotboll och loppis. antagligen.

-

en vattenmelon, mm, en huvudsallad, mm en stycken huvudsallad, va nej vadå en stycken, en låda såklart, ja jo okej, en låda vattenmelon också frågetecken, va nej nej en stycken vattenmelon, hehe åhå en låda vattenmelon, oj så mycket, nej en stycken. fattar jag väl.

-

cyklar till jobbet, jobbar, äter god frukt, god mat, får sluta tidigare om jag vill, jag vill, cyklar med mamma och pappa, ser på en dålig film, träffar maria, ser samma seinfeldavsnitt två gånger, pratar med sandra, hon är onykter, jag är nöjd.

-

tjugo lådor minutpotatis, mm, fem lådor färsk tvättad potatis, aa, gul lök tre kilo, mm, röd lök ett kilo, ja, vitlök super solo tre stycken, yes, paprika en låda, vilken färg, den billigaste, grön, nej inte grön, gul, ja, äpplen röda, royal gala, ja, sju kilo, mm, päron tre kilo, aa, nektariner i lösvikt en låda, mm, basilika i kruka, ja, fem stycken, mm, gräslök tre stycken, krukor, ja, okej, krondill, nej inte än, okej när, slutet på juli kanske, vet inte, kunder frågar, jag vet inte, västeråsgurka har ni väl, ja, vad kostar den, nio och nittio, okej en låda, mm, isberg tre lådor, förresten den vi fick igår var dålig, gick inte att använda, okej retur, hur mycket, en låda, okej fixar det, fixar ni det, ja, lämna tillbaka imorgon, okej, ja, okej, är nöjd nu tror jag, du är nöjd nu okej, kommer inte på något mer, det är bara att du hör av dig innan fyra, ja tack vad snällt, tack själv, vi hörs igen imorgon, ja tack hej då, hej då. tur att jag har sjunde himlen att komma hem till.

-

mitt simsliv: är lill lindfors. får ett barn som heter lönnlöv. blir politiker och har kampanjbidragsfester.
mitt riktiga liv: äh.

-


-

ska jobba etthundratjugotre timmar till, sen flyttar jag till göteborg.

-

min andra förtjusning hette markus. hade platta, fina, öron och fantastiska ögonbryn. jag gick i sexan, han i sjuan. vi såg varandra i skolan, skrev sms till varandra och det stod markus överallt i alla mina skolböcker. minns en gång när en lärare skulle lämna tillbaka något och sa "vem är markus? har vi en markus?", jag fick lov att säga "det är jag". alla skrattade. typiskt sexan. jag skrev "vad skulle du svara om jag frågade chans på dig? kram beccy", han svarade "jag skulle säga ja. kram mackan". kvällen innan jag skulle fylla tolv och satt på min säng med min bästa vän skrev han "jag gillar dig, vem gillar du? kram mackan", jag svarade "jag gillar dig. kram beccy", sen skrev jag "är vi ihop nu? kram beccy" och han svarade "ja. puss och kram mackan. ps. har du några syskon?".

efter en och en halv vecka gjorde han slut. lika bra det. jag slutade ändå vara förtjust när han började skriva puss.

(två år senare satt jag i en soffa på en ungdomsgård och var förtjust igen, han sa hej och jag sa ingenting).

-

topp tre nätter med sandra:

ett. den när vi skulle sova tidigt men aldrig somnade. vi satt på hennes säng, hon läste bloggar för mig och började twittra. jag fnissade mest. dagen efter skulle jag med ett tåg, så vid nio tog jag alla våra pantburkar och gick till lidl för att köpa mozzarella och tomatsås till vår frukost. lidl var stängt. jag gick hem igen. klockan tio tog jag pantburkarna och gick igen. lidl var fortfarande stängt. förstod ingenting och gick och köpte billyspizzor på en liten kiosk istället.

två. den när vi vaknade upp i hjällbo. i en orange lägenhet med blåa skåp. det var faktiskt fantastiskt roligt.

tre. den när spårvagnskarln ville ha sandra jättemycket.

-

tänk att hon älskar mig trots att jag hade mjukisbyxor på mig första gången vi såg varandra. på våghustorget.

-

väldigt typiskt mig att tänka på någon jag inte vet något om.

-

måste röra på mig hela tiden för att inte somna.

-

min första förtjusning hette nicklas. han var nio år och gick i min klass. hade ljust tjockt hår och snea tänder. en till flicka i min klass ville ha honom. alla visste att hon ville ha honom. på en klassfest frågade hon chans på honom. han svarade att han ville fundera över helgen. sen gav han henne en godispåse. jag var hemskt ledsen. en minut innan sista låten, if i let you go (mmm, westlife), var slut, bjöd han upp mig. och på måndagen, innan slöjden, stod jag bredvid flickan som hade frågat chans på honom. hon var nervös, jag var nervös. han kom fram till henne och sa att han var ledsen men han sa nej. ville inte bli ihop med henne. jag försökte verka ledsen för hennes skull. gick ju inte. några veckor, kanske månader senare, stod hela klassen i en ring och skulle säga vem de tyckte om. nicklas var inte där just när jag skulle säga så jag vågade säga att det var honom jag tyckte om. när han kom tillbaka sa han "men nu missade jag ju, vem tycker du om rebecca?" och jag sa "dig". han sa "jag tycker om dig också". sen skrek klassens jobbigaste kille väldigt högt att rebecca och nicklas är kära. jag var hemskt blyg och sa inte ett ord mer, men var fantastiskt pirrig. och nöjd. på nästa klassfest var vi ett par. dansade mycket tryckare. någon sa att han ville pussa mig. då gick jag hem. skulle väl aldrig pussat honom. han var för fin för det. den andra flickan ville fortfarande ha honom. men vi var ihop i nästan ett halvår, nicklas och jag. tills en eftermiddag, när jag tog sällskap med den andra flickan hem från skolan. hon sa "jag tror nicklas tänker göra slut med dig snart", jag sa "tror inte jag". två minuter senare sprang hans två vänner i kapp oss och sa "nicklas gör slut, men vill vara din vän, hej då". hon log mot mig och sa "vad var det jag sa?".

-

(ganska bra dag)

-

tänker på: westlifespelningar, ost, inglasade balkonger, augusti, efternamn, lill lindfors, julafton, hans armar.

RSS 2.0